Enligt civilminister Ardalan Shekarabi (S) är tidsplanen för snäv och stödet för ett snabbt genomförande av storregionen för svagt. Därför får ett beslut vänta även om en proposition från regeringen väntas i vår, men det är oklart om den får stöd i riksdagen. 
- En delseger för att slippa måla Norrland rött för överskådlig tid säger Mikael Gäfvert (M), kommunpolitiker i Sundsvall.


- Att skapa en storregion av Norrland utan gemensam identitet mellan länen kommer bara att skapa motsättningar, därför är dagens beslut välkommet, inte bara för alla oppositionspolitiker utan även för den Norrländska demokratin, fortsätter Mikael Gäfvert.

Om ett stornorrland hade beslutats enligt planerna så hade risken varit betydande att den norrländska regionen för lång tid blivit mötesplats för en socialdemokratisk majoritet utan en möjlighet för medborgarna att kunna välja alternativ och låta tusen blommor blomma.

- Ett projekt som varken kulturellt eller avståndsmässigt talar till sin fördel är dömt att misslyckas, varför då envist försöka bygga om Sveriges politiska indelning mot väljarnas vilja avslutar Mikael Gäfvert (M).